
Getty Images
Maak het uzelf gemakkelijk met dit recept. Lekker Mexicaans en op tafel binnen een kwartiertje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel olie
- 100 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
Voedingswaarden
Energie
525kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
25 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de paprika in blokjes en de bleekselderij in boogjes.
- Verwarm de olie en bak hierin het gehakt al roerend gaar en rul.
- Fruit de ui, de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
- Bak de paprika en de bleekselderij een paar minuten mee.
- Voeg de tomaten met het vocht toe en laat dit 5 minuten sudderen.
- Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
- Meng de bruine bonen door het groente-gehaktmengsel en warm dit goed door.
- Maak de chili pittig op smaak met paprikapoeder en chilipoeder.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van