Citroenpudding

Getty Images

Een heerlijk fris nagerecht!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 dl groene thee met citroen
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 grote citroen
  • 2 toeven slagroom (spuitbus)

Bereiding

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los ze op in de hete thee.
  • Roer de basterdsuiker er door.
  • Boen de citroen goed schoon.
  • Snijd 2 kleine schilletjes van de citroen voor de garnering.
  • Rasp de rest van de schil er af.
  • Pers de citroen uit.
  • Roer wat geraspte citroenschil en het citroensap door het gelatinemengsel.
  • Bestrijk 2 vormpjes dun met wat olie.
  • Schenk het mengsel erin en laat het in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
  • Houd de vormpjes een paar tellen in een bak met heet water.
  • Stort de puddinkjes op borden en garneer met een citroenschilletje en een toefje slagroom.

Materialen

2 vormpjes (inhoud ca. 1½ dl)

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Vlaamse karbonade, bleekselderij en aardappelen.

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum