Gevulde forel in bakpapier

Getty Images

Een smakelijk cadeautje uit de oven! Geniet samen van dit gezonde gerecht. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 kleine forellen
  • Dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170 °C.
  2. Boen de limoen goed schoon en en snijd hem in plakken.
  3. Was de forellen en dep ze met keukenpapier droog. Bestrooi de vissen van buiten en van binnen met wat peper.
  4. Leg iedere forel op een stuk bakpapier en vul de buikholtes met de plakken limoen en wat dille.
  5. Vouw het papier goed dicht, met de sluiting naar boven.
  6. Leg de pakketjes op de bakplaat in de oven en laat de forel in 20 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
2 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
210 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum