
Getty Images
Proef de smaken van India.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels rozijnen
- stuk witte kool van circa 250 gram
- 1 winterwortel
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- citroensap
- 1 theelepel komijnzaad
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (grootte van 1/2 duim)
- stukje prei
- 1 kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 1/4 bouillontablet met minder zout
Voedingswaarden
Energie
570kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Was de rozijnen met lauw water en laat ze met aanhangend water even wellen.
- Maak de kool schoon en schaaf de kool fijn.
- Schrap de wortel en rasp hem grof.
- Meng de witte kool met de wortel en maak op smaak met wat yoghurt, citroensap en komijnzaad.
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Schil de gember en rasp de gember.
- Maak de prei schoon en snijd de prei in smalle ringen.
- Snijd de kip in blokjes.
- Verwarm de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Strooi er wat peper over.
- Voeg de ui, de knoflook, de gember en de kerriepoeder toe en bak dit mee tot het gaat geuren.
- Strooi er het volkorenmeel over. Roer goed door. Laat het meel al omscheppend in een paar minuten gaar worden.
- Voeg er bij gedeelten, onder goed roeren 250 milliliter water en het stukje bouillontablet toe. Laat de saus een paar minuten zacht koken.
- Roer er de prei er door. Geef de curry bij de rijst en de koolsalade.
Nog meer zin in curry? Probeer dan een van deze vijf populaire curry's!