
Getty Images
Gezonde soep met alleen maar groente, eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde linzen
- 5 dl groentebouillon
- 1 ui
- 1 kleine winterwortel
- 1 rode en 1 gele paprika
- Stuk knolselderij
- ½ spaanse peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes koriander
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
25 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
2980 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de linzen en kook ze in de bouillon in 30-45 minuten gaar, afhankelijk van de soort linzen.
- Maak de groente schoon en snijd alles klein.
- Snijd het stukje peper in smalle ringen.
- Fruit de ui en de knoflook in de margarine.
- Voeg de rest van de groente en de peper toe en smoor de groente gaar.
- Houd een paar lepels van de groente en van de gare linzen achter.
- Pureer de rest van de linzen en de groente in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Roer de achtergehouden linzen en de groente door de soep en strooi er klein geknipte koriander over.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 sneden volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bewaar een stuk knolselderij verpakt in huishoudfolie maximaal 1 week in de koelkast. Rasp voor een salade de rest van de knolselderij en meng er citroensap en rozijnen door.