Pompoensalade met geroosterde amandelen

Gezonde pompoensalade als lunch

pompoensalade
PuurGezond

Trek in een gezonde, voedzame salade? Maak dan eens deze pompoensalade met geroosterde amandelen. Heerlijk met honing en fetakaas. Geniet ervan!

Aantal personen 
4 personen
Kooktijd 
20 minuten
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 900 g geschilde pompoen, in parten
  • een handje amandelen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el vloeibare honing
  • 150 g fetakaas, verkruimeld
  • gemengde slamelange
  • 1 tl gedroogde oregano

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180° C boven-/onderwarmte.
  • Besprenkel de parten pompoen met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de partjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Rooster de amandelen in de koekenpan.
  • Meng ondertussen in een grote kom de balsamico, olijfolie, knoflook, honing en fetakaas. Leg de parten pompoen op de slamelange en verspreid de dressing er overheen.
  • Bestrooi met een beetje oregano en de geroosterde amandelen.

Pompoen: gezonde herfstgroente

Pompoen staat bekend als typische herfstgroente. De vrucht is niet alleen lekker te verwerken in gerechten, maar hij is ook nog eens heel gezond. Hij heeft een lage energetische waarde (weinig calorieën), maar bevat veel vezels. Heel goed dus voor de spijsvertering. Pompoen is ook rijk aan calcium, ijzer, vitamine C en E. Vooral de oranje pompoen zit vol met bètacaroteen wat in het lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine is goed voor de huid, maar helpt ook om goed te zien. Een tekort aan deze vitamine kan namelijk leiden tot droge ogen en een verstoord nachtzicht.

Pompoenrecepten

Ben je op zoek naar nog meer pompoenrecepten? Misschien vind je deze gerechten ook lekker:

Dit is een recept van Puur Gezond en verscheen eerder op Gezondheidsnet.nl.

Auteur