Spaanse bonenschotel van Herman

Getty Images

Herman heeft zijn recept van een pittige maar lekkere bonenschotel vrijgegeven. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 100 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 (piri piri) pepertje
  • Oregano
  • 1 blik zwarte of rode kidneybonen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Bak het gehakt in de olie gaar en rul.
  4. Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
  5. Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
  6. Voeg het blik tomaten, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
  7. Laat de bonen uitlekken en warm ze mee in de saus.
  8. Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.

Menusuggestie

Lekker met sla met radijs en olijven.

Hiervoor heb je nodig...

  • sla
  • 1 bosje radijs
  • 10 olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap

Ingrediënten over?

Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
450kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1530 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum