
Getty Images
Herman heeft zijn recept van een pittige maar lekkere bonenschotel vrijgegeven. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 100 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 (piri piri) pepertje
- Oregano
- 1 blik zwarte of rode kidneybonen
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1530 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
- Bak het gehakt in de olie gaar en rul.
- Fruit de ui, knoflook en prei zacht mee.
- Bak de tomatenpuree even mee om de zure smaak te verminderen.
- Voeg het blik tomaten, het pepertje en wat oregano toe. Laat de saus 20 minuten zacht pruttelen.
- Laat de bonen uitlekken en warm ze mee in de saus.
- Verwijder het pepertje of snijd het zonder pitjes klein en roer het door het gerecht.
Menusuggestie
Lekker met sla met radijs en olijven.
Hiervoor heb je nodig...
- sla
- 1 bosje radijs
- 10 olijven
- 1 eetlepel olijfolie
- citroensap
Ingrediënten over?
Tomatenpuree: bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.