Spinaziesalade met croutons

spinazie met croutons
Getty Images

Probeer deze gezonde salade met spinazie en zelf gemaakte croutons! Tip: gebruik oud brood. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 bosuitje
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sneetje volkoren of bruinbrood
  • 200 gram spinazie
  • 1 blikje doperwtjes

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
  2. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  3. Halveer het ei en neem de dooier er uit.
  4. Hak het eiwit fijn.
  5. Wrijf de dooier door een zeef.
  6. Maak van de eierdooier met het sinaasappelsap, de mosterd, de olie en wat peper een sausje.
  7. Verwijder van de knoflook het vliesje en wrijf hiermee het brood in.
  8. Snijd het brood in blokjes.
  9. Bak de broodblokjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag bruin.
  10. Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
  11. Laat de doperwtjes uitlekken.
  12. Doe de spinazie en de doperwtjes in een slaschaal en schenk het sausje er over.
  13. Strooi de uienringetjes, het gehakte eiwit en de croutons over de spinazie.


Menusuggestie

Lekker met varkensfilet en aardappelen.


Hiervoor heb je nodig...

  • 1 klein varkenshaasje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
180kcal
Eiwit 
9 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum