
Getty Images
Sudderen en stoven. Een heerlijk kipgerecht met veel soorten groenten. Geniet van dit gerecht dat binnen een half uurtje op tafel staat!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 1 groene paprika
- 1 kleine courgette
- 2 worteltjes
- 2 tomaten
- 200 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ bouillontablet
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
20 gram
Vezels
10 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
1580 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de uien en knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes, de paprika in blokjes, de courgette en worteltjes in plakken en de tomaten in stukjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de olie in een braadpan of tajine en bak hierin de kip bruin.
- Fruit de ui en de knoflook kort mee.
- Voeg alle groente toe met ca. 1½ dl water.
- Verkruimel het bouillontablet er boven en stoof het gerecht afgedekt 10 minuten.
- Voeg de kikkererwten toe en warm het geheel nog enkele minuten door.
Menusuggestie:
Lekker met couscous.
Hiervoor heb je nodig...
- 8 opscheplepels couscous
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.