
Getty Images
Deze maaltijdsalade is smullen in de zomer! De munt zorgt voor een verfrissende toevoeging.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 kg tuinbonen
- 1/2 kropje krulandijvie
- little gem
- 2 takjes munt
- 1 sjalot
- 4 plakjes rauwe ham
- 2 theelepels mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
Voedingswaarden
Energie
240kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
10 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Dop de tuinbonen en kook ze in weinig water gaar in 8-10 minuten.
- Snijd de andijvie of sla in smalle repen.
- Snijd de munt in reepjes, de sjalot in snippers en de ham in reepjes.
- Maak een dressing van de mosterd, citroensap, 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
- Meng de dressing, de sjalot en de munt door de nog warme tuinbonen en laat dit afkoelen.
- Meng door de koude tuinbonen de reepjes sla en de ham.
Menusuggestie
Lekker met een kipfilet en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 kleine kipfilets
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham radpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.