Zoete pompoen & pecan crumble met ricotta

Heerlijke herfstcrumble met pecannoten en pompoen

Havermoutcrumble met pompoen en pecannoten
Puur Gezond

Dit recept is heerlijk als toetje, maar kan ook prima als ontbijt! De pompoen maakt het zoet en smaakt extra lekker met pecannoten.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 300 gram pompoen
  • 25 gram pecannoten
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 4 eetlepels ricotta
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels grove spelt- of havermoutvlokken

Bereiding

  • Schil de pompoen en snij deze in blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de pecannoten grof.
  • Meng de pompoen, noten, rozijnen met de koekkruiden.
  • Doe het pompoenmengsel in een ingevet ovenschaaltje.
  • Meng de ricotta met de honing en verdeel dat over de pompoen.
  • Strooi de vlokken erover.
  • Bak de crumble 20 minuten in de oven.

Dit is een recept van Puur Gezond.

Auteur