Abrikozenyoghurt met muesli

Deze vruchtenyoghurt maak je in een handomdraai.

Ingrediënten

  • 1 perssinaasappel
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels muesli zonder suiker
  • 200 milliliter halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pers de sinaasappel uit.
  2. Was de abrikozen en week ze 1 uur in het sinaasappelsap.
  3. Bak de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag op niet te hoog vuur bruin en krokant. Laat het afkoelen.
  4. Snijd 1 abrikoos in stukjes en pureer de rest met een staafmixer.
  5. Meng de gepureerde abrikozen door de yoghurt en schep dit in 2 schaaltjes. Verdeel de muesli en de stukjes abrikoos erover.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
175 kcal
Eiwit
7 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,2 gram