Bananenbrood zonder toegevoegde suikers

Lekker als traktatie, maar ook heerlijk bij de thee als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 50 g havermout
  • 100 g amandelmeel
  • 3 bananen
  • 8-10 ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 4 el walnoten of pecannoten
  • Snufje zout
  • Cakevorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Doe de havermout in de blender of keukenmachine, blend het tot het meel is en bewaar het even in een apart bakje.
  3. Doe dan de bananen, dadels en noten in de blender en meng het tot het een glad geheel is. Klop in een aparte kom de eieren los en voeg een snufje zout toe.
  4. Meng het ei met het bananenmengsel en voeg ook het amandelmeel en havermoutmeel toe.
  5. Voeg het bakpoeder toe en meng dit er ook goed doorheen.
  6. Giet het mengsel in de cakevorm en zet het gedurende 45 tot 50 minuten in de oven.
  7. Controleer je bananenbrood door er met een cocktailprikker in te prikken. Als die droog is als je hem eruit haalt, dan is het brood  klaar.
Bron(nen):

Reactie toevoegen