Bloemkoolsalade met walnoten

De salade smaakt het lekkerst na een halfuur koelen.

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel (noten)olie
  • circa 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 handje gepelde walnoten
  • 2 takjes peterselie
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Snijd de steel in stukjes.
  2. Kook de bloemkool in weinig water net gaar.
  3. Maak een dressing van de olie, de azijn en de tomatenketchup.
  4. Laat de bloemkool in een vergiet goed uitlekken.
  5. Schep de dressing voorzichtig door de bloemkool en laat dit een half uur op een koele plaats intrekken.
  6. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in circa 20 minuten gaar.
  7. Bestrooi de karbonaadjes met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  8. Hak de walnoten grof.
  9. Was de peterselie en knip dit klein. Meng de walnoten en de peterselie door de bloemkool. Geef de salade bij het vlees en de aardappelen.

Allergie info

Voor het gebruik van ketchup en margarine raadpleeg het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
610 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,4 gram