Bruine bonensoep

Goedgevuld met tomaat, prei, bleekselderij en ui.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 vleestomaten
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 blik of pot bruine bonen
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • 1/2 bosje koriander
  • 50 gram alfalfa
  • 1/2 bruin stokbrood

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
  5. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Voeg de tomaten, 500 milliliter water met het stukje bouillontablet en de bonen toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten zacht.
  7. Was de koriander en de alfalfa.
  8. Knip de koriander klein boven een kommetje.
  9. Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep er op.
  10. Strooi aan tafel de koriande over de soep en geef er een stukje stokbrood bij.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
510 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
25 gram
Zout
1,9 gram