Pastinaak met komijn

pastinaak
Getty Images

Een snel en gemakkelijk hoofdgerecht. Laat het u smaken.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30

Ingrediënten

  • 400 gram pastinaak
  • 1/2 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Schrap de pastinaak en verwijder de uiteinden.
  2. Snijd de pastinaak in plakken.
  3. Kook de plakken pastinaak in ca. 10 minuten gaar.
  4. Rooster het komijnzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
  5. Voeg de olie en de afgegoten pastinaak toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

 

Voedingswaarden

Energie 
170kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum