
Getty Images
Een heerlijk rijstgerecht met een knapperige bite van hazelnoten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 10 gram gedroogde paddenstoelen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1/4 (groente)bouillontablet met minder zout
- 400 gram groene kool
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram (gemengde) paddenstoelen
- 50 gram hazelnoten
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
10 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
100 milligram
Bereiding
- Was de gedroogde paddenstoelen.
- Week de paddenstoelen 15 minuten in 100 milliliter heet water.
- Doe de paddenstoelen in een zeef en vang het vocht op.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar met het stukje bouillontablet en het weekvocht van de paddenstoelen. Vul dit vocht aan met water tot de aangegeven hoeveelheid.
- Maak de groene kool schoon en snijd het in repen. Kook de kool in een bodempje water in 10 minuten gaar.
- Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
- Fruit de sjalotjes met de geweekte paddenstoelen in 1 eetlepel margarine zacht.
- Maak intussen de verse paddenstoelen schoon.
- Bak de paddenstoelen op hoog vuur in de resterende margarine. Strooi er peper over.
- Bak de gare rijst met de paddenstoelen mee en schep het geweekte paddenstoelenmengsel er door.
- Hak de hazelnoten grof en strooi ze er over. Geef de kool erbij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.