Bijzondere blikvangers maken elk huis mooier

We wonen graag lekker comfortabel, maar het moet natuurlijk ook mooi zijn. Een vaas bloemen hier, een bijzonder schilderij daar – het zijn details waarmee menigeen het interieur verfraait. Daarbij vergeten we echter weleens dat een ruimte zelf ook blikvanger kan worden.

Als het om ons interieur gaat, gaat veel aandacht uit naar de woonkamer en de keuken. Dat zijn natuurlijk ook de plekken waar u het meest bent en waar u zich goed wilt voelen. Helaas gaat dat weleens ten koste van andere ruimtes en dat is toch jammer. 

Blikvanger: de hal

De hal is in heel wat woningen een ondergeschoven kindje. Een deurmat die zijn beste tijd gehad heeft, rondslingerende schoenen, te veel jassen aan een te kleine kapstok – herkent u het beeld? Kijk dan eens hoe u er met een paar eenvoudige ingrepen iets moois van kunt maken. Online vindt u heel makkelijk een leuke en niet te dure tweedehands kast voor al die rondslingerende schoenen. Kies bijvoorbeeld voor één of twee oude lockerkasten, dan kunt u daar meteen ook alle jassen, dassen, mutsen en handschoenen in kwijt. En kijk ook eens naar de wanden in uw hal – die kunnen waarschijnlijk best een lekker kleurtje of een fraai behangetje gebruiken. Maak het geheel af met een bijpassende lamp en uw hal is veranderd in de eerste blikvanger van uw huis. 

Blikvanger: de trap

De trappen in uw huis, hoe zien die er eigenlijk uit? Staan de treden nog strak in de lak of zijn ze kaalgetrapt en al tijden een doorn in het oog? Ook een trap kan een echte blikvanger worden, zeker als u ook de wanden in het trapgat meeneemt, zodat het een fraai en rustig ogend geheel wordt. Er zijn tegenwoordig veel manieren om zelfs van de meest gebutste trap weer een plaatje te maken. De meest geschikte optie is traprenovatie, omdat daarbij geen hak- en breekwerk komt kijken: bij traprenovatie worden overzettreden over uw bestaande trap geplaatst. Qua stijlen is er veel mogelijk: het keuzepallet bevat eigenlijk alles, van landelijk tot hypermodern. Extra mooi wordt het als u de wanden ook meeneemt. Een voorbeeld: bij een antracietgrijze trap schildert u de wand voor de helft antracietgrijs of juist lichtgrijs: de lijn daarvan loopt gelijk aan de lijn van de trapleuning. U kunt er ook voor kiezen om de kleur van de trap in een lichtere of juist donkerder tint terug te laten komen in het trapgat. Waar u ook voor kiest: met een traprenovatie wordt ook de trap een echte blikvanger in uw huis.