Gevolgen voor AOW bij inwonend familielid

Mijn nichtje gaat studeren en wil bij mij komen inwonen. Heeft dat gevolgen voor mijn AOW?

[[adsense]]

Mogelijk. De Sociale Verzekeringsbank (SVB)  ziet het als samenwonen als u gezamenlijk een huishouding voert. Om dit te voorkomen, kunt u haar het best een kamer verhuren op commerciële basis. Dan heeft het geen gevolgen voor de AOW. U moet dan wel een schriftelijk huurcontract hebben en een reële prijs berekenen. De SVB heeft hier voorbeeld-contracten voor.

Meer informatie: www.svb.nl of T 020-656 56 56

Reactie toevoegen

2 Comments

Door Imah (niet gecontroleerd) op vr, 9-3-2018 - 12:43

Ik denk dat het niets uitmaakt wat hij in huis voor u doet. Hij is een "voordeurdeler" en u zult gekort worden op uw uitkering. Het beste is contact leggen met de uitkeringsinstantie - de situatie uitleggen en vragen wat er dan op uw uitkering gekort gaat worden. Hoeveel uw kleinzoon mee gaat bijdragen aan de kosten van het gezamenlijk gevoerde huishouden. Succes.

Door C.M. Pothuizen op do, 8-3-2018 - 11:19

Mijn kleinzoon wordt 16 april 18 jaar en komt bij mij wonen. Ik heb een bijstandsuitkering en hij studeert en werkt parttime. Hij gaat studiefinance ontvangen en verdient ongeveer €80 per maar maar als hij 18 is iets meer. Hij zal mijn mantelzorger zijn en doet klusjes en boodschappen die ik niet meer kan. Heeft dit gevolgen voor mijn uitkering en zo ja,wat kan ik dan het beste doen?