Gratis silicagelzakjes houden je spullen in huis langer mooi

Je vindt ze vaak in een schoenendoos of de zak van een nieuwe jas: kleine zakjes met doorzichtige korrels. Deze zogenaamde silicagelkorrels absorberen water en zorgen ervoor dat producten onderweg niet beschadigen door vocht. Normaal gooi je ze meteen weg, maar waarom eigenlijk? Ze komen thuis ook van pas!

Oude foto’s mooi houden

Heb je een doos met oude foto’s in huis? Stop er een zakje silicagel in zodat foto’s minder snel verkleuren en dus langer mooi blijven. 

Vochtige camera voorkomen

Stop een silicagelzakje in je cameratas. Als je op vakantie bent in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid kan de cameralens namelijk vochtig worden. Een zakje silicagel voorkomt dat er water in de camera komt. 

Stinkende sportkleding: verleden tijd!

Kleding die je na het sporten in een tas gooit gaat snel stinken. Voorkom de ergste stank door wat silicagelzakjes in de tas te stoppen. De korrels nemen het vocht op en zorgen ervoor dat de tas frisser ruikt. 

Gereedschap roest minder snel

Gereedschap gaat roesten door vocht. Leg er dus zakjes silicagel bij, zo blijft het langer mooi!

Weg stinkschoenen!

Heb je last van zweetvoeten met stinkschoenen tot gevolg? Bewaar enkele silicagelzakjes in de schoenen om het vocht te absorberen en vieze geurtjes tegen te gaan.

Schone handdoeken

Om handdoeken zo fris en droog mogelijk te bewaren in de badkamer, stop je een paar silicagelzakjes in de stapel. Zo blijven de handdoeken veel langer fris!

Dierenvoeding bewaren

Heb je een grote zak hondenbrokken of kattenvoer in huis? Doe een paar zakjes silicagel in de verpakking zodat de voeding droog en vers blijft. Wel goed opletten dat je het niet per ongeluk in de voerbak doet natuurlijk. 

Bloemen drogen

Verse bloemen laten drogen? Stop ze in een doos samen met wat silicagelzakjes. Zo drogen de bloemen heel mooi en efficiënt op. 

Tuinzaden bewaren

Als je een eigen voorraad zaden hebt om te zaaien in de tuin, is het belangrijk om ze droog te bewaren en zo schimmelvorming tegen te gaan. Met een paar silicagelzakjes bewaar je jouw zaden veilig en droog tot het juiste seizoen.

Extra tip

Werken de zakjes niet meer? Stop ze een uurtje in de oven die op honderd graden Celsius staat. Ze zijn vervolgens weer zo goed als nieuw!

Bronnen: RTL Nieuws, Ikwoonfijn