Huurders opgelet! Misschien toch recht op huurtoeslag!

Er is haast bij het aanvragen, dat moet voor 1 september

Duizenden mensen die in 2020 recht hadden op huurtoeslag, hebben deze tegemoetkoming niet aangevraagd. Zij hebben nog tot 1 september 2021 om dit alsnog te doen.

Wie in een sociale huurwoning woont, doet er goed aan nog even te checken of er in 2020 misschien recht was op huurtoeslag, schrijft de Telegraaf, want sinds 2020 zijn de regels veranderd. Waar je vroeger helemaal geen recht meer had op toeslagen als je op jaarbasis €1 te veel verdiende, is daar nu een geleidende schaal voor teruggekomen. Wie voorheen geen recht had op huurtoeslag, zou daar dus over het afgelopen jaar alsnog voor in aanmerking kunnen komen. In totaal hebben zo'n 115.000 huishoudens die eerder geen recht hadden op huurtoeslag daar nu wel recht op en onder hen zijn ook veel ouderen.

 

De belangbehartiger van huurders, de Woonbond, raadt huurders daarom aan extra te controleren of zie niet alsnog recht hebben op huurtoeslag. Bang voor terugvordering over 2020 hoef je dan niet te zijn, want die bedragen liggen in principe al vast. Krijg je huurtoeslag? Dan moet je ieder jaar controleren of je er nog recht op hebt op terugvoerderingen te voorkomen.

Meer informatie vind je op toeslagen.nl