PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Klopt de huurverhoging?

Veel huurders hebben onlangs een voorstel tot huurverhoging ontvangen, die ingaat op 1 juli. Een huurverhoging is alleen toegestaan als het voldoet aan alle wettelijke regels.

De Woonbond heeft daarom een huurverhogingscheck gemaakt om te zien of het loont bezwaar te maken tegen de verhoging.

Maximale huurverhoging

Een huurverhogingsvoorstel moet uiterlijk twee maanden voor de ingangsdatum worden verstuurd. Huurders kunnen dan tot 1 juli bezwaar maken. De huurverhoging bedraagt maximaal 2,8 procent voor huurders met een inkomen tot 40.349 euro. Na een verhoging mag de huur nooit uitkomen boven de maximaal toegestane huurprijs. Huurders met een hoger inkomen dan 40.349 kunnen een maximale huurverhoging krijgen van 4,3 procent. De verhuurder moet dan wel een indicatie van de fiscus meesturen. AOW'ers en huishoudens met minstens vier personen zijn dit jaar voor het eerst uitgezonderd van de inkomensafhankelijke huurverhoging.

Bron: Woonbond