Premies woonverzekeringen blijven stijgen

De premies opstalverzekering tegen allrisk dekking stegen met 11,5 procent vergeleken met 2015. De premiestijging van de inboedelverzekering met allrisk dekking was lager, maar met 5,5 procent nog steeds significant.

Dit blijkt uit het SpecialItem woonverzekeringen van MoneyView. De premies van woonverzekeringen zijn gekoppeld aan de onderliggende inboedel en herbouwwaarde. Hiervoor zijn waardemeters ontwikkeld. Als de onderliggende waarde stijgt door indexatie, stijgen de premies vanzelf mee. Op dit moment is na correctie voor deze indexatie nog steeds sprake van premiestijging.

 

Elektronica

Moneyview noemt het opmerkelijk dat de indexatie van de inboedelwaardes de laatste twee jaren negatief is. Gemiddeld van de inboedelwaarde nu zes procent lager uit dan in 2015, terwijl de allrisk premies in die periode met 5,5 procent stegen. De reden voor deze stijging is het groeiende aantal schadeclaims voor mobiele elektronica. Inboedelverzekeringen met een extra uitgebreide dekking sluiten deze dekking uit. De premies van deze verzekeringen zijn met gemiddeld veertien procent gedaald.

 

Bron: www.moneyview.nl