Woonhuisverzekering dekt ook montageschade

De woonhuisverzekering moet de vervanging van een ventilatiekap vergoeden, ook als deze kap door een montagefout beschadigd is geraakt. Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid.

In deze zaak kreeg een consument te kampen met een ventilatiekap op de schoorsteen die herrie begon te maken. Een ingeschakelde loodgieter meende dat de kap niet te repareren was en vervangen moest worden. Een reparatiebedrijf constateerde dat de beschadiging veroorzaakt was omdat de kap op een te kleine doorvoer was gemonteerd. Daarop concludeerde de verzekering dat de niet-passende ventilatiekap een fout van de verzekerde was. Schade die dat veroorzaakt, is niet gedekt. Alleen schade die is ontstaan door een montagefout, wordt gedekt.

Rekening

Bij de Geschillencommissie kreeg de verzekerde gelijk. De Geschillencommissie constateerde dat op de rekening van het reparatiebedrijf staat geschreven dat de kap beschadigd is geraakt door een montagefout. De verzekeraar had dit zelfs schriftelijk bevestigd. Voldoende voor de Geschillencommissie om de kapotte ventilatiekap te scharen onder 'schade door montagefout'. Die schade is gedekt, en dus moet de verzekeraar betalen.

Bron: www.kifid.nl