PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Energierekening valt nog hoger uit

Volgend jaar betalen we gemiddeld 70 euro meer voor energie. Na 2018 gaat het om een aanzienlijk hoger bedrag: 150 euro.

Dat heeft vergelijkingswebsite Pricewise.nl berekend. Nu de plannen van het nieuwe kabinet bekend zijn, heeft het verder vooruit kunnen rekenen dan 2018. Na dat jaar wordt energie voor een gemiddeld huishouden 150 euro per jaar duurder. 

Er zijn verschillende verklaringen voor de hogere energierekening. Terwijl de energiebelasting en de zogenoemde Opslag Duurzame Energie (ODE) de komende jaren toenemen, stijgt ook de milieubelasting. 

Bron: Pricewise