Hondenbezitter niet bewust van aansprakelijkheid

Veel hondenbezitters die gebruik maken van een hondenuitlaatservice weten niet hoe de aansprakelijkheid is geregeld. Bijna de helft, 49 procent, denkt dat de hondenuitlaatservice aansprakelijk is als de hond tijdens het uitlaten schade veroorzaakt. Dat is onjuist. Een iets kleiner groep, 47 procent, weet wel dat de eigenaar altijd aansprakelijk is.

Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite aansprakelijkheidsverzekering.org. Huisdiereigenaren die geen hond hebben, maar wel bijvoorbeeld een kat, zijn gemiddeld gezien beter op de hoogte. Ruim de helft, 58 procent, weet dat een hondeneigenaar altijd aansprakelijk is. Een belangrijke uitzondering is als de hondenuitlaatdienst er voor kiest om de hond niet aan te lijnen. Dan is de uitlaatdienst wel aansprakelijk.

Bijters

Achttien procent van de huishoudens heeft één of meerder honden. Dat komt neer op 1,9 miljoen honden. Er zijn in Nederland jaarlijks ongeveer 150.000 bijtincidenten buitenshuis. Bij een derde van de hondenbijtincidenten heeft het slachtoffer medische zorg nodig van een huisarts of spoedeisende hulp.

Bron: www.aansprakelijkheidsverzekering.org

1 Reactie

Door willemijn (niet gecontroleerd) op vr, 25-11-2016 - 20:16

wel een erg kort berichtje, wat als er een inbreker in je huis komt met hond, hond valt de inbreker aan, hond kan in beslag worden genomen als de inbreker aangifte doet, want helaas hangt er geen bordje van..hier waakhond..en zo zijn er veel meer onderwerpen.