Juridisch Loket sluit balies

Het Juridisch Loket sluit zijn balies. Langskomen met een juridisch probleem is niet meer mogelijk. Voortaan gaat alle contact telefonisch en bij ingewikkelder juridische problemen wordt een afspraak gemaakt op een van de dertig vestigingen.

Sinds 7 april zijn de meeste vestigingen al gesloten. Tien vestigingen blijven tot 11 mei open. Dat zijn Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerlen, Rotterdam en Utrecht. Het centrale telefoonnummer voor alle vestigingen is 0900-8020 (€0,25 p/m)

Laag inkomen

Het Juridisch Loket geeft advies aan mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. Het gaat om relatief eenvoudig juridisch advies. Als er verdere juridische stappen nodig zijn, verwijst het Loket door naar een andere juridische dienstverlener zoals een mediator, advocaat of de rechtsbijstandverzekering. Wie door het Juridisch Loket naar een advocaat wordt verwezen, krijgt korting op de eigen bijdrage.

Bezuinigingen

De huidige verschraling van de dienstverlening is niet de eerste bezuiniging. Vorig jaar werd het Juridisch Loket ook al geconfronteerd met bezuinigingen en daarop werd besloten de openingstijden te beperken, de telefonische bereikbaarheid ‘s avonds af te schaffen en het telefoontarief te verhogen naar €0,20 p/m.

Bron(nen):
Trefwoorden: