Kassabon alleen via email, mag dat?

De kassabon via email, vooral in kledingwinkels en elektronicazaken komt dit steeds vaker voor. In plaats van een bonnetje te printen vragen verkoopmedewerkers om een mailadres om de bon vervolgens te mailen.

Kassabon via email

Steeds meer winkels kiezen ervoor om kassabonnen alleen digitaal te versturen en niet meer een papieren bon uit te draaien. Volgens consumentenprogramma Radar mag dit niet en moeten winkels op verzoek ook een papieren kassabon printen: “Als je betaalt kan je afgifte van een kwitantie vorderen. Je hoeft dus niet te accepteren dat die kassabon per mail komt.”

Nieuwsbrief

In een eerder nieuwsbericht meldde RTLZ dat winkeliers de mailadressen mogelijk ook gebruiken om reclamemateriaal te versturen naar de klant. Na het versturen van de kassabon bent u dan bijvoorbeeld ook aangemeld voor de nieuwsbrief. Ook Radar stelt daar klachten over te hebben gekregen. Volgens het consumentenprogramma mogen bedrijven dit ook helemaal niet doen, alleen wanneer ze hier nadrukkelijk toestemming voor vragen. Veel winkelketens bieden bij aanmelding voor de nieuwsbrief ook een bepaald kortingsbedrag.

Bronnen: Radar, RTL Z