PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Mag ik uw tasje even zien?

Steeds vaker gebeurt het dat ik in een winkel in mijn boodschappentas moet laten kijken. In besef dat het soms moet. Er zal best veel gestolen worden. Maar ik vind het wel vernederend. Is zo’n tassencontrole eigenlijk toegestaan volgens de wet?

Bijna niemand ziet de borden hangen, maar voor je een winkel binnenkomt kunt u de huisregels lezen. Honden al of niet toegestaan, cameratoezicht, maar niet boven de pashokjes, tassencontrole mogelijk. Dus als u het daar niet mee eens bent, moet u een winkel proberen te vinden waar ze niet die huisregels hebben. U mag een tassencontrole weigeren, maar dan zullen ze u een volgende keer de toegang verbieden. Dat is toegestaan volgens het eigen huishoudelijk reglement en de voorwaarden. Het is dus volgens de wet.