Meldpunt Goed Toegankelijk

Het College voor de Rechten van de Mens heeft het meldpunt Goed Toegankelijk geopend. Mensen met een beperking kunnen extra knelpunten ervaren in winkels, horeca en andere dienstverlening in de anderhalvemetersamenleving. Op het meldpunt kunnen mensen met een beperking en ondernemers problemen en oplossingen delen.

Door de coronamaatregelen ervaren mensen met een beperking nog meer obstakels in winkels of online. Even boodschappen doen of medicatie halen bij de apotheek is voor mensen met bijvoorbeeld een mobiliteitsprobleem niet vanzelfsprekend. In de anderhalvemetersamenleving zijn deze diensten vaak niet toegankelijk. Hierdoor kunnen mensen met een beperking hier niet zelfstandig gebruik van maken. Nu ondernemers zich voorbereiden op de anderhalvemetersamenleving is het belangrijk dat goederen en diensten ook toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Als toezichthouder op het VN-verdrag handicap brengt het College voor de Rechten van de Mens in kaart welke problemen mensen met ene beperking ervaren tijdens de coronacrisis.

Bron(nen):