PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Mr Frank Visser krijgt gelijk

Anders dan je denkt is de beslissing van mr. Frank Visser in het populaire televisieprogramma "Mr. Frank Visser doet uitspraak" geen definitief oordeel van de rechter maar een bindend advies. Partijen in het conflict die het oneens zijn met dit bindende advies, kunnen alsnog naar een 'echte' rechter stappen, maar die neemt het bindende advies van Mr. Visser wel uiterst serieus.

Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Noord-Holland in een zaak van een buurman, die eerder bij mr. Frank Visser ongelijk had gekregen. De man eiste bij de rechter hetzelfde als in het televisieprogramma: zijn buren moesten een eind maken aan de wateroverlast.

In het televisieprogramma had mr. Visser een deskundige ingeschakeld om de wateroverlast te beoordelen. Deze deskundige oordeelde dat de wateroverlast niet werd veroorzaakt door de buren, maar dat de eiser zijn grond moest ophogen. Doordat de burenruzie inmiddels zo uit de hand was gelopen, legde  mr. Visser de eiser ook een gebiedsverbod op.

Kijkcijfers

De rechtbank Noord-Holland argumenteerde de eiser dat mr. Visser vooringenomen was en dat voor SBS6, een commerciële omroep, kijkcijfers belangrijker zijn dan een objectieve waarheidsvinding. De rechter was het daar niet mee eens. Mr. Visser had een deskundige ingeschakeld die onderzoek heeft gedaan en op basis daarvan is de uitspraak gedaan. De rechter ziet daarom geen reden om het bindende advies te vernietigen. Het gebiedsverbod maakte de rechter wel iets kleiner, zodat de eiser het plaatselijke gezondheidscentrum kan bezoeken. Voor het overige blijft Vissers bindende advies van kracht.

Bron: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBNHO:2017:1769&showbutton=true&keyword=frank+visser