PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Nieuwe vorm van timeshare oplichting

Geen geld terug, maar duizenden euro's kwijt

Timeshare kampt al jaren met een schimmig imago. Nu hebben oplichters weer een nieuwe foefje ontdekt om vakantiegangers geld afhandig te maken.

Timesharing geeft het recht om voor een bepaalde periode gebruik te maken van een vakantiehuis of appartement. Een soortgelijke constructie is de ‘holidayclub’, waarbij u accommodaties met korting kunt boeken. U betaalt hiervoor een flink bedrag (€ 7.000 tot € 40.000), en koopt daarmee de rechten voor maximaal 30 jaar af. Als u de gekochte rechten goed gebruikt hoeft hier niets mis mee te zijn, alhoewel het wel oppassen is voor foute aanbieders.

Nu blijkt dat het niet alleen mis kan gaan bij het aangaan van de overeenkomst. De laatste tijd worden Nederlandse consumenten, die al een tijd geen gebruik meer hebben gemaakt van hun timeshare of holidayclub, benaderd met een op het oog interessant voorstel.

De beller zegt advocaat of adviseur te zijn, en legt uit dat er een vonnis is uitgesproken waardoor u de inleg van het contract terug kunt krijgen. U moet alleen wel even de advocaatkosten betalen. Een investering van een paar duizend euro om veel meer terug te krijgen. Voor iets waar u toch geen gebruik van maakt. Mooi toch?

Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Er is geen rechtbank die een dergelijk vonnis heeft uitgesproken. We hebben het hier over oplichtingspraktijken van zogenaamde adviseurs, die misbruik maken van het feit dat veel mensen waarschijnlijk spijt hebben van hun beslissing om in timesharing te stappen. Het Europees Consumenten Centrum (ECC) waarschuwt voor deze oplichters.

Reactie toevoegen

4 Comments

Door Stop Timeshare (niet gecontroleerd) op zo, 13-8-2017 - 14:02

Heeft u een Timeshare aankoop gedaan en wil u deze stopzetten. Neem dan contact op met www.stoptimeshare.be Wij garanderen een timeshare contract ontbinding. Tevens bekijken wij de mogelijkheden om geld terug te vorderen. het programma Alle zaken op een rijtje van Kanaal Z, heeft zaterdag 12 augustus aandacht besteedt aan het fenomeen Timesharing.

Door Neel G (niet gecontroleerd) op di, 20-6-2017 - 21:36

Ja wij ook geholpen door hen. Heeft wel bijna een jaar geduurd.

Door Marjon Lammers (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 12:17

Ook wij zijn bij TS-Stop geweest. Onze timeshare in America heeft ons nooit echt plezier opgeleverd, maar we konden er niet vanaf komen. Hebben onze contactpersoon in USA gebeld en deze vertelde ons gewoon dat we het moeten verkopen. En dat is nu net wat we al 5 jaren proberen. Lukt niet. We hebben nu een brief gekregen van Diamond Resorts Intl. We zijn er eindelijk vanaf! Het heeft wel 6 weken langer geduurd dan er aanvankelijk werd gezegd door Timeshare Stop.

Door Fred Jansen (niet gecontroleerd) op zo, 31-7-2016 - 17:51

Wij hebben indertijd ook een timeshare aangekocht en niets dan ellende gehad. Onze timeshare annuleren was geen mogelijkheid volgens de club waar we lid waren. Gelukkig kregen we via via een bedrijf in Amersfoort door welke ons heeft geholpen. kijk maar eens op www.timesharestop.nl wie weet kunnen ze voor andere mensen ook iets doen. Het heeft ons in ieder geval rust gebracht en we zijn er vanaf