PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: verse sinaasappelsap

Melig of toch maar fris en fruitig

Wie in de supermarkt verse sinaasappelsap koopt, krijgt soms een melig, maar gelukkig ook af en toe een fris en fruitig sapje. Maar wie verkoopt de lekkerste?

Het maandblad Kassa deed onlangs onderzoek naar de lekkerste verse jus d'orange uit de supermarkt. Vreemd genoeg zit de sap die je zelf kunt persen bij Plus Supermarkten niet in de test.

[[adsense]]

Hoe dan ook: het lekkerste sappie is van Appie. Fris en fruitig volgens de testers en iets dat je je geliefde rustig kunt voorschotelen bij een ontbijtje op bed. Goede tweede is die van de Hema. Iets goedkoper en bijna net zo lekker. Alleen jammer van die slappe plastic fles.

Het minst scoren de vruchtenoase van de Aldi en de Niehoffs Vaihinger. De laatste is onder meer te koop in ziekenhuizen. Een tester werd zelfs een beetje misselijk van de melige, muffe, onnatuurlijke jus.

Reactie toevoegen

2 Comments

Door S van Dort op vr, 24-3-2017 - 14:01

er gaat toch niets boven het versgeperste sap uit die persapparaten die tegenwoordig bij menige supermarkt staan (AH, Plus, Jumbo e.a.)

Door Marian Agema (niet gecontroleerd) op wo, 15-3-2017 - 16:42

Ik ben sinaasappelsap via insiders aan het testen van appelsientje, ik moet zeggen dat deze echt sap aardig benaderd, hij is niet zuur en vol van smaak, aanrader