Vakantiepark moet rolstoelvriendelijker

Het College voor de Rechten van de Mens heeft vakantiepark Landal GreenParks op de vingers getikt. Tijdens de boeking van een vakantiewoning heeft het vakantiepark onvoldoende rekening gehouden met de wensen van een klant in een rolstoel.

Dit blijkt uit een recente uitspraak van het College. De man wilde een rolstoeltoegankelijke vakantiewoning huren voor vier personen. Bij de telefonische reservering bleek alleen een woning voor acht personen toegankelijk voor een rolstoel. Deze woning is duurder dan een vakantiewoning voor vier personen De man wilde een kleinere woning of korting op de grote woning, omdat hij slechts met zijn partner en hun twee kinderen komt. Dat bleek niet mogelijk en de man annuleerde de boeking.

Actief zoeken

In de procedure bij het College erkent Landal GreenParks dat de medewerker heeft nagelaten om te kijken of er in een ander park van de keten wel een geschikte vakantiewoning voor vier personen beschikbaar was. Volgens de wet gelijke behandeling is een vakantiepark in zo'n situatie juist verplicht om in ieder individueel geval actief te kijken of er een oplossing mogelijk is. Landal GreenParks is hierin tekort geschoten.

Bron(nen): mensenrechten