Verlopen hotelvouchers langer geldig

Fletcher verlengt geldigheidsduur

Vrouw checkt in bij hotel in de lobby
Getty Images

Consumenten met verlopen hotelvouchers van Fletcher Hotels kunnen deze alsnog inwisselen. Het gaat om vouchers die vanaf 1 januari 2022 zijn gekocht. Ook verkoopt Fletcher voortaan alleen nog vouchers die minstens twee jaar geldig zijn.

Dat meldt de Consumentenbond die bezig was een rechtszaak tegen het bedrijf voor te bereiden. Fletcher verkocht de afgelopen jaren honderdduizenden hotelvouchers, via onder andere Albert Heijn, DPG Media, SocialDeal en Ticketveiling.

Klachten

De Consumentenbond ontving vooral klachten over de beperkte geldigheid van deze vouchers. Soms verliepen ze al na enkele maanden.

Volgens de Consumentenbond is dit in strijd met wetgeving die stelt dat dergelijke vouchers minstens twee jaar geldig moeten zijn. Met terugwerkende kracht zijn hotelvouchers van Fletcher voortaan alsnog twee jaar geldig.

De hotelketen stopt ook met verplichte boekingskosten. Ook belooft Fletcher duidelijker te zijn over annuleringskosten, de beperkte beschikbaarheid en verplichte bijkomende kosten. Fletcher doet deze aanpassingen nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in actie kwam.
 

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond