Ruime meerderheid Pluslezers houdt in gedrag nog steeds rekening met corona

Mondkapje corona regels
Getty Images

Het aantal coronabesmettingen loopt de laatste weken weer gestaag op. Wij vroegen u als Pluslezer of u in uw gedrag nog rekening houdt met corona.

Meer dan tweeduizend Pluslezers reageerden op de stelling. Zo’n 64% van de lezers zegt nog (extra) voorzichtig te zijn en geen corona te willen oplopen. Bijna veertig procent zegt nergens meer rekening mee te houden wat betreft corona. 

Lezeres Ilja geeft aan dat ze ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch corona heeft opgelopen. Binnenkort gaat ze met de Thalys naar Parijs en tijdens die reis wil ze in elk geval een mondkapje dragen. Marianne geeft bondig advies: “Zoek de drukte niet op. Houd afstand. Indien nodig een zelftest.”

Een andere lezer die nog voorzichtig is waarschuwt voor de gevolgen van long covid: “Ik weet hoe het is om na anderhalf jaar nog ziek te zijn van de restverschijnselen en hoe erg dit nog kan zijn.” Ook Metty haalt long covid aan: “Long covid kan jouw leven of die van een dierbare flink overhoop halen, waarom niet proberen dit te voorkomen door wat voorzichtiger te zijn met kleine maatregelen?”

Toch zijn er ook veel lezers die hun gedrag niet meer aanpassen. Zo zegt Elsjefiederelsje: “Ik ben niet bang om corona op te lopen, net zo min als kanker of een andere nare ziekte, of om aangereden te worden door iemand die totaal lak heeft aan de verkeersregels. Zo kan ik niet leven. Angst is een slechte raadgever.”

Lezeres Stephana valt haar bij en legt de nadruk op gezond leven: “Gezonde leefstijl, blijmoedig en positief van aard, geen stress, geen enkele angst om een ziekte te krijgen.”

Auteur 
  • Lot Noordzij
Bron 
  • PlusOnline