Geen verschil tussen dag- en nachtcrème

Ingrediënten zijn hetzelfde

Volgens onderzoekarts en cosmetische dermatologie Jetske Ultee is er geen verschil tussen dagcrème, nachtcrème, oogcrème en serums. De ingrediënten in de verschillende crèmes zijn bijna hetzelfde. Aldus Ultee in een interview met de Volkskrant.

''Als ik de ingredientenlijsten van een crème bekijk kan ik niet zien of het een dag- of nachtcreme is, aldus Ultee. ''De huid heeft in de nacht geen andere ingredienten nodig dan overdag. U kunt dus precies hetzelfde op uw gezicht smeren en ook onder uw ogen. Dat kan een hoop geld spelen.

Volgens de onderzoeksarts is oogcreme dezelfde crème als dag- en nachtcrème, alleen wordt dit in een kleinere tube gedaan. Ook serums, die veel vrouwen onder onder de dag- of nachtcreme gebruiken, zijn volgens de onderzoekster identiek.

Vergelijking met soep

''Als je het vergelijkt met soep is een serum de heldere paddenstoelensoep en een crème de romige variant''. Alleen de basis is anders, aldus de Ultee. Een serum wordt gemaakt op basis van water- olie of siliconen, een crème is een mengsel van olie, water en een emulgator die zorgt dat de twee mengen. Verder zijn alle ingredienten indentiek.

Het enige verschil is volgens Ultee dat aan een dagcrème vaak een filter wordt toegevoegd tegen UV-straling. Maar volgens de onderzoeksarts kan beter een aparte zonnebrandcrème worden gebruikt, aangezien voor een goede bescherming van de huid om de twee uur gesmeerd moet worden. Maar dat doet natuurlijk niemand met een dagcrème, aldus Ultee.

Bron(nen):

7 Comments

Door Ellie van Bergem (niet gecontroleerd) op zo, 11-5-2014 - 17:09

Hoe komt het dan dat nachtcremes zoveel vetter zijn dan dagcreme?

Door Ellie van Bergem (niet gecontroleerd) op zo, 11-5-2014 - 17:08

Hoe komt het dan dat nachtcremes zoveel vetter zijn dan dagcreme?

Door Ellie van Bergem (niet gecontroleerd) op zo, 11-5-2014 - 17:08

Hoe komt het dan dat nachtcremes zoveel vetter zijn dan dagcreme?

Door Joke Mulder (niet gecontroleerd) op do, 8-5-2014 - 23:31

Ik ben blij dat ik niks gebruik, heel soms in de winter wat nivea maar dan moet het extreem koud zijn. en ik ben zonder rimpels heb geen huidproblemen ik brokkel niet van de foundation die sommige er te dik opsmeren als ik make-up gebruik is het er met een uur toch af ik ben het niet gewend te dragen ik heb het idee dat ik mijn huid dichtsmeer en dat de huid niet meer kan ademen.

Door Will (niet gecontroleerd) op do, 8-5-2014 - 21:54

Ik begrip niet hoe het mogelijk is zoveel onzin relame te maken voor creme's. Er wordt vanalles beloofd maar uiteindelijk gebeurt er niets. Hetzelfde geldt voor afslankmiddelen, je reinste bedrog!
Gebruik maar gewoon de merken die al eindeloos lang bestaan, dat is niet zonder reden.

Door Ute (niet gecontroleerd) op do, 8-5-2014 - 13:06

Bij de meeste dag/nachtcrèmes wordt tegenwoordig de waarschuwing gegeven dat je het product niet rond de ogen mag gebruiken . Als dat waar is (omdat er een voor de ogen schadelijke component in zit)is het advies van Jetske Ultee niet goed .
Als het niet waar is maar een smoes is om dure oogcontourcreme te verkopen zou ik dat heel graag willen weten .
Ute.

Door Laetitia (niet gecontroleerd) op do, 8-5-2014 - 11:50

Zou het gezicht van die onderzoeker wel eens willen zien. Heb dit bericht eerder gelezen en ging er op in. Maar daar ben ik na een aantal weken wel op teruggekomen.