Geen verschil tussen dag- en nachtcrème

Ingrediënten zijn hetzelfde

zalf
Getty Images

Volgens onderzoekarts en cosmetische dermatologie Jetske Ultee is er geen verschil tussen dagcrème, nachtcrème, oogcrème en serums. De ingrediënten in de verschillende crèmes zijn bijna hetzelfde. Aldus Ultee in een interview met de Volkskrant.

''Als ik de ingredientenlijsten van een crème bekijk kan ik niet zien of het een dag- of nachtcreme is, aldus Ultee. ''De huid heeft in de nacht geen andere ingredienten nodig dan overdag. U kunt dus precies hetzelfde op uw gezicht smeren en ook onder uw ogen. Dat kan een hoop geld spelen.

Volgens de onderzoeksarts is oogcreme dezelfde crème als dag- en nachtcrème, alleen wordt dit in een kleinere tube gedaan. Ook serums, die veel vrouwen onder onder de dag- of nachtcreme gebruiken, zijn volgens de onderzoekster identiek.

Vergelijking met soep

''Als je het vergelijkt met soep is een serum de heldere paddenstoelensoep en een crème de romige variant''. Alleen de basis is anders, aldus de Ultee. Een serum wordt gemaakt op basis van water- olie of siliconen, een crème is een mengsel van olie, water en een emulgator die zorgt dat de twee mengen. Verder zijn alle ingredienten indentiek.

Het enige verschil is volgens Ultee dat aan een dagcrème vaak een filter wordt toegevoegd tegen UV-straling. Maar volgens de onderzoeksarts kan beter een aparte zonnebrandcrème worden gebruikt, aangezien voor een goede bescherming van de huid om de twee uur gesmeerd moet worden. Maar dat doet natuurlijk niemand met een dagcrème, aldus Ultee.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • Nu.nl