Zilverhuis Hypotheek biedt oplossing voor partners met leeftijdsverschil

Getty Images

Onderlinge ’s-Gravenhage heeft de voorwaarden van haar verzilverhypotheek verruimd. Wat direct in het oog springt is de lagere minimum leeftijd waarop je overwaarde kunt verzilveren. De Zilverhuis Hypotheek is nu af te sluiten. Ontdek de voor- en nadelen.

Oplossing voor partners met een leeftijdsverschil

Een verzilverhypotheek is vaak pas mogelijk als beide partners de AOW-leeftijd hebben bereikt. Onderlinge ’s-Gravenhage heeft deze minimum leeftijd aanzienlijk verlaagd. De Zilverhuis Hypotheek is beschikbaar als één van de partners de AOW-leeftijd heeft bereikt. De andere partner moet minimaal 60 jaar oud zijn.

De overwaarde van je huis gebruiken? Bereken vrijblijvend je mogelijkheden met de Zilverhuis Hypotheek.

Voorbeeld:
Stel je partner is 67 jaar en mag met pensioen. Jij zou ook graag willen stoppen met werken zodat jullie samen vaker op vakantie kunnen en om optimaal te genieten van de kinderen en kleinkinderen. Helaas ben je pas 65 jaar en moet dus nog 2 jaar doorwerken tot je pensioen. 

Met de Zilverhuis Hypotheek kun je nu al de overwaarde verzilveren. Dit kun je gebruiken om de periode tot je pensioen financieel te overbruggen en eerder te stoppen met werken. De ideale oplossing voor partners met een leeftijdsverschil.

Inkomen aanvullen of grote aankoop

De Zilverhuis Hypotheek is op meer punten verbeterd. Zo is het nu mogelijk om de overwaarde consumptief te besteden. Iets waar momenteel veel vraag naar is. Je kunt hierbij kiezen voor een opname ineens of periodiek. Een combinatie tussen beide is ook mogelijk, bijvoorbeeld om een camper te kopen en daarnaast je (pensioen)inkomen aan te vullen.

Een ander pluspunt is de scherpe rente in vergelijking met ander verzilverhypotheken. Deze ligt ook nog eens levenslang vast. Je weet dus waar je aan toe bent bij Onderlinge ’s-Gravenhage. 

Verder is de Zilverhuis Hypotheek vergelijkbaar met andere verzilverhypotheken. Dit betekent:

●    Overwaarde verzilveren, ook mogelijk met een klein inkomen.
●    De rente wordt bij de hypotheeksom opgeteld, dus je maandlast blijft gelijk.
●    De woning blijft je eigendom.

Een verzilverhypotheek moet bij je passen

Een verzilverhypotheek heeft ook een aantal nadelen. De rente ligt hoger dan bij een reguliere hypotheek. Daarnaast is er sprake van een rente-op-rente effect, omdat deze bij de hypotheeksom wordt opgeteld.

Heb je bijvoorbeeld voldoende inkomen, dan is een reguliere verhoging van de hypotheek vaak voordeliger. Ook dan is consumptieve besteding mogelijk middels een zogenoemde Box 3-hypotheek. 

De Zilverhuis Hypotheek is nu (exclusief) hier verkrijgbaar. Ontdek jouw mogelijkheden om overwaarde te verzilveren.

Auteur 
  • Roel van Oirschot