Wie weet raad: mijn vrouw wil eropuit, ik wil klussen

Pluslezers met een dilemma krijgen advies van andere Pluslezers.

Ik heb jarenlang naar mijn pensioen uitgekeken. Verheugde me vooral op klussen in de schuur. Meubels maken en repareren. Maar mijn vrouw wil samen leuke dingen doen. Dat wringt nu enorm. Ze is hartstikke boos omdat ik steeds in de schuur zit. Ik hou van haar, maar ik wil nu écht profiteren van mijn vrijheid. Hoe lossen we dit op?
Naam en adres bij de redactie bekend

Het is niet óf-óf

Uw vrouw zou blij mogen zijn dat u een leuke hobby hebt. Veel vrouwen worden gek van hun man die na het pensioen op hun lip zit. Maar misschien deed u altijd weinig samen en wil uw vrouw nu eindelijk eens aandacht. Als ik uw verhaal lees, lijkt het of er maar één keuze is: het een óf het ander. U hebt beiden 7 keer 24 uur ter beschikking. Plan één of twee dagen per week om samen iets te doen, dan houden u en uw vrouw nog genoeg tijd over om ieder uw eigen hobby uit te oefenen. Zo ligt er minder druk op en blijft het leuk om iets samen te doen.
Anny van Gend (73), Boxmeer

Houden van is: meer geven dan nemen

U zegt dat uw vrouw hartstikke boos is, maar u houdt wel veel van haar. Laat het merken en doe er wat aan. Mijn credo is: houden van elkaar is dat u meer geeft dan neemt. Mijn vrouw en ik doen veel dingen samen, ook dingen waar ik geen zin in heb zoals winkelen. Ik ben al 27 jaar met pensioen en ik klus net als u heel graag. Maar mijn vrouw en kinderen gaan voor alles.
Hans Boon (88), Wormerveer

Nodig uw vrouw uit

Eindelijk is het dan zover. U kunt zich iedere dag uitleven door in het schuurtje te gaan boren, zagen en schaven aan meubels. Heerlijk, maar de vrouw van wie u houdt wil samen met u leuke dingen doen. Wat let u om uw vrouw uit te nodigen in het schuurtje? U leert haar omgaan met het meubelgereedschap en u bent gezellig samen. Daarnaast houdt u het weekend vrij om andere leuke dingen te gaan doen.
Dick Faber (73), Capelle aan den IJssel

Liever twee blije gezichten

Ruzie maken, is zonde van de tijd die jullie rest! Het lijkt me belangrijk dat jullie samen leuke dingen doen. Daarnaast kunt u wellicht afspreken afzonderlijk van elkaar iets te doen. U kunt zich twee of drie dagen toeleggen op het maken en repareren van meubels. Uw vrouw kan dan gezellige dingen ondernemen met bijvoorbeeld vriendinnen, kinderen of kleinkinderen. Liever twee blije gezichten en een prettige sfeer dan een huis vol ruzie en gemok. Dat vergt echter van jullie beiden begrip en tact.
Judith Mooijman-Hartsteen (62), Ugchelen

Wat vindt u? Moeite met de rekening delen

Met ons zangkoor gaan we twee keer per jaar uit eten. Gezellig, maar het zit me dwars dat steevast wordt besloten om de rekening te delen. Ik ben een vrouw die weinig drinkt, hooguit een paar glaasjes fris. Het komt erop neer dat ik moet meebetalen aan de dure wijnen van een paar andere koorleden. Kan ik er iets van zeggen? Ik wil niet de zeurpiet zijn die de sfeer verpest.

Hebt u een advies voor deze Pluslezer? Of wilt u zelf een probleem voorleggen? Stuur uw reactie met uw volledige naam, leeftijd en woonplaats vóór 1 oktober naar: Redactie Plus Magazine, Postbus 44, 3740 AA Baarn (of naar redactie@plusmagazine.nl) o.v.v. ‘Rekening delen’ of ‘Wie weet raad?’. Misschien staat uw brief dan binnenkort in deze rubriek.

Bron(nen):