Jaloers op de jongere vriend van mijn vrouw

Mijn vrouw heeft sinds enige tijd een veel jongere vriend. Ik accepteer dat, want ik wil mijn vrouw niet kwijt en zij zegt dat ze die ruimte nodig heeft. Ze houdt van ons beiden. Maar ik voel dat ik er toch moeite mee heb en wil niet alles weten wat ze doen. Ze heeft haar vriend aan mij voorgesteld en ik mag hem wel. Ik ben door de week in het buitenland en alleen in het weekend thuis en dan is ze er ook voor mij. Toch blijft het gevoel van jaloezie aan mij knagen, vooral als ik alleen in het buitenland ben. Ik zou er graag beter mee om kunnen gaan. Heb je tips?
Jan

Henriette Schoones, seksuoloog/relatietherapeut

De tip die ik je kan geven, is dat je over je jaloeziegevoelens moet praten met je vrouw. Vaak hebben deze gevoelens te maken met onzekerheden en het feit dat je bang bent haar te verliezen aan haar jongere vriend. Deel met haar je gedachten die in het buitenland door je hoofd gaan. Dan kan zij de nare gevoelens, die deze gedachten teweeg kunnen brengen, wegnemen of ontzenuwen.

Je zou bij jezelf na moeten gaan wat je van je vrouw nodig hebt om van je jaloezie af te komen. Wat ook zou kunnen helpen, is dat je vrouw aangeeft dat jij nummer 1 bent voor haar en dat ze jou absoluut niet wil verliezen. Die bevestiging kan rust geven.

Succes!

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen. Ze geeft antwoord op allerhande vragen die ontstaan binnen een relatie.