Zo abonneert u zich op een YouTube kanaal

YouTube, de grootste videowebsite ter wereld. Wie kent het niet? Als u een bepaalde auteur leuk vindt, kan het de moeite lonen een gratis abonnement te nemen. Ingewikkeld? Nee, een simpele klik is al voldoende.

Abonnementen zijn de ruggengraat van YouTube. Als u een bepaald kanaal leuk vindt, kunt u zich daarop abonneren. U ontvangt dan een melding wanneer er nieuwe video's verschijnen op dat kanaal. Zo blijft u op de hoogte!

Zo doet u dit

Computer:
- Log op een computer in op uw YouTube-account
- Ga naar een kanaal dat u leuk vindt, zoals bijvoorbeeld dat van Plus:

https://www.youtube-nocookie.com/channel/UCHaQae5SwZNYE4xDxTNWsqw

- Klik op de knop Abonneren

En op mobiel:
- Open de YouTube-app op uw mobiele apparaat.
- Log in op uw YouTube-account.
- Tik op het tabblad Account
- Klik op de knop Abonneren

Uw abonnementen bekijken

Wanneer u zich abonneert op een kanaal, komen ze tevoorschijn in een special feed, de abonnementsfeed. Het gedeelte Wat je kunt bekijken bevat ook video's van uw abonnementen, samen met aanbevelingen voor kanalen en video's die mogelijk interessant zijn voor u. Als u zich afmeldt en vervolgens opnieuw abonneert op een kanaal, zorg dan dat u de kanaalmeldingen reset. Anders ziet u mogelijk geen nieuwe content van dat kanaal in uw e-mail of YouTube-feed.

U gaat als volgt naar de secties 'Abonnementen' en 'Wat je kunt bekijken':

Computer
- Log in op uw YouTube-account
- Klik in het linkermenu op Abonnementen

Mobiel
- Open de YouTube-app op uw mobiele apparaat
- Log in op uw YouTube-account
- Tik op het tabblad Abonnementen

Abonnementenlimiet?

Als u de foutmelding 'Te veel abonnementen' ziet, heeft u het abonnementenlimiet bereikt. Dit is vastgesteld 75 kanalen per dag. In totaal kun u zich abonneren op maximaal 2000 kanalen. Maar dit abonnementenlimiet groeit mee met het kanaal. Deze is gekoppeld aan het aantal abonnees dat uw kanaal heeft of hoelang uw account bestaat. De exacte limiet kan in de loop der tijd dus nog veranderen!

2 Comments

Door Jeff (niet gecontroleerd) op ma, 10-9-2018 - 21:48

Waarom kanaal en niet abonement ? Hoe gaan ze berekenen op weergave of abonement ? Want hoe meer abonement hoe meer wordt j betaal ! Of heb ik verkeerd begrijp

Door David de Wilde op do, 17-11-2016 - 11:14

Het gaat niet om een abonnement op YouTube, maar op kanalen. En het is gratis. Het is eigenlijk meer een instelling om alle nieuwe filmpjes van een bepaalde auteur te zien zodra ze verschijnen. Het is zeker niet noodzakelijk.