Microsoft Edge gaat waarschuwen voor uitlekken wachtwoord

Microsoft brengt versie 88 van de browser Edge uit. Deze versie bevat een wachtwoordgenerator en Password Manager, een functie die gebruikers waarschuwt als ze een wachtwoord opslaan dat onveilig is geworden door een datalek.

Het kan nog enkele weken duren voordat hij werkt, maar de software is meegenomen in de nieuwste versie van Edge. Als een gebruiker een wachtwoord invoert dat opgeslagen moet worden, maakt de functie contact met een server om te checken of deze bij een datalek is uitgelekt. Dit doet Password Monitor vervolgens om de zoveel tijd uit voorzorg.

Natuurlijk hoef je je wachtwoord niet aan Microsoft te geven. Microsoft maakt gebruik van homomorphic encryption. Dit stelt het bedrijf in staat analyses uit te voeren op versleutelde data, zonder dat het de gegevens hoeft te ontsleutelen om resultaten te krijgen. Ze kunnen deze dienst dus bieden zonder inbreuk te hoeven maken op onze rechten.

Edge 88 bevat verder een wachtwoordgenerator en Microsoft heeft de weergave voor toestemmingen die aan sites verleend zijn aangepast. Zo moeten gebruikers beter overzicht hebben welke sites toestemming hebben om locaties te delen en de camera en microfoon mogen benaderen.

Bron: Tweakers