Aspergesoep

aspergesoep
Getty Images

Het is weer tijd voor asperges! Dat betekent gezond genieten van verse aspergesoep. Staat na een half uurtje op tafel. Geniet ervan!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram asperges
  • 2 dl (groente)bouillon
  • ½ dl halfvolle melk
  • Nootmuskaat
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het onderste harde deel er af.
  2. Snijd de asperges in stukken.
  3. Kook de stukken asperge in de bouillon in ca. 10 minuten gaar.
  4. Neem de aspergepunten er uit en houd ze apart.
  5. Pureer de rest van de asperges met de bouillon fijn.
  6. Breng dit weer tegen de kook aan en roer er de melk door.
  7. Maak de soep op smaak met wat nootmuskaat en verdeel het over 2 kommen.
  8. Garneer de soep met de achtergehouden aspergepunten en een beetje peterselie.


Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkenshaas met mangosaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.


Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
45kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
6 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum