
Getty Images
Een fruitig nagerecht, perfect voor een zwoele zomeravond!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 75 gram frambozen
- 100 gram aardbeien
- 100 gram rode bessen, bosbessen of blauwe bessen
- 1 dl druivensap
- 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs
- 1 eetlepel honing
- 4 ijsklontjes
Voedingswaarden
Energie
155kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
3 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was het fruit, houd twee trosjes bessen of 2 aardbeien achter voor garnering.
- Verwijder van de rest van het fruit kroontjes en takjes.
- Pureer het fruit met het druivensap, het ijs en de honing in de keukenmachine of met een (staaf)mixer tot een glad mengsel.
- Schenk dit in twee glazen.
- Doe er wat ijsklontjes in en garneer met het achtergehouden fruit.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroosterd Turks gehakt met yoghurtsaus, tomatensalade en (Turks of pita) brood.