Kerrierijst met kip en witlofsalade

De witlofsalade met yoghurt-sinaasappeldressing is knapperig en fris.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 2 a 3 struikjes witlof
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram kippendijvlees of kipfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Pel de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het sap op.
  2. Maak een sausje van het sinaasappelsap en de yoghurt.
  3. Was het witlof en snijd de struikjes in repen. Meng er het sausje en de sinaasappelstukjes door en zet even weg.
  4. Pel de ui en snijd hem klein. 
  5. Fruit de ui met de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
  6. Doe de rijst er bij en schenk 300 milliliter water al roerend in de pan.
  7. Breng de rijst aan de kook en laat de rijst met een deksel op de pan in 20 minuten of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar worden.
  8. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak ze in de hete margarine in circa 8 minuten gaar en bruin.
  9. Laat de laatste minuten de doperwtjes gaar worden in de rijst.
  10. Geef er de kip en de witlofsalade bij.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
575 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,2 gram