Bouwtechnische keuring kan tot €200 goedkoper

Huizenkopers kunnen via een nieuwe website tot tweehonderd euro besparen op hun bouwtechnische keuring. Op bouwkeuringvergelijk.nl zijn de beste en voordeligste bouwtechnische keurders in elke regio te vinden.

Initiatiefnemer van de site is Bijn Groep die ook al vergelijkbare websites als taxatievergelijk.nl en notarisvergelijk.nl introduceerde.

Volgens Arno Korbijn zijn huizenkopers via bouwkeuringvergelijk.nl veel goedkoper uit dan wanneer zij zelf een keuring regelen. ,,Aanbieders gaan onder hun reguliere prijs zitten om op onze site te mogen staan. Dat kan de consument al snel 100 tot 200 euro schelen.’’

Kwaliteit

Momenteel staan er ruim 20 bureaus op de nieuwe website, maar Korbijn verwacht dat dit aantal volgende week al is opgelopen tot zo’n 40. In totaal telt de Nederland circa 200 bouwtechnische bedrijven.

Bouwkeuringvergelijk.nl toont meer dan de voordeligste aanbieder. Kopers kunnen ook hun positieve of negatieve ervaringen kwijt. ,,Wij denken dat een voordelige keuring kan samengaan met kwaliteit.’’

Verborgen gebrek

Een bouwtechnische keuring is verstandig voor iedereen die zijn droomhuis denkt te hebben gevonden. Wie onder het voorbehoud van zo’n keuring koopt, mag deze afblazen als de woning toch een poreus dak, rotte vloer of andere verborgen gebrek bevat.