De trends voor dit najaar

Oktober is traditioneel de woonmaand van het jaar. Wat kunt u dit najaar verwachten? Wat zijn de trends voor het komende najaar?

Heeft u zich ook weleens afgevraagd waarom nu net oktober al jaren als dé woonmaand bekendstaat? Welnu, de reden is eigenlijk heel simpel: de warme maanden liggen achter ons en het buitenleven maakt plaats voor gezelligheid binnenshuis. En ja, daar hoort natuurlijk een fijn en comfortabel interieur bij.

Warme natuurlijke tinten

Qua kleuren doen warme natuurlijke tinten het al het hele jaar goed. Maar waar we die kleuren in het voorjaar en in de zomer combineren met wittinten, doen we dat in het najaar juist met donkere kleuren. Denk in combinaties van donkergrijs, terracottakleuren, donkere bruintinten, dieprood en okergeel. Om de rust in huis te bewaren, kiest u voor tinten uit dezelfde groep.

Materialen

Ook de materialen zijn warm. Banken van velours blijven het heel goed doen, net als de fluwelen kussens en de hoogpolige tapijten – het voelt heerlijk warm en comfortabel aan en het straalt luxe uit. Combineer het met bijvoorbeeld een tafeltje van ruw hout en vintage glaswerk, daardoor ontstaat een mooi spel tussen zacht en stoer. Ook mooi is de combinatie met marmer of een andere stoere steensoort.

Kies voor groen

De plant is een blijvertje en die plant mag ook best lekker opvallen. Zet een aantal planten van bescheiden formaat bij elkaar op een rond tafeltje en zet er dan een grote plant naast of hang er een groepje hangplanten boven. De liefhebber van de groene trend kan zijn hart ook ophalen bij de talloze behangetjes met een groen thema. Het aloude bosbehang is weer helemaal terug en heeft inmiddels gezelschap gekregen van talloze andere behangetjes die een muur kunnen omtoveren in een jungle van formaat.

In de mix

Wees niet bang om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Juist uw eigen combinaties maken er een persoonlijk interieur van, een interieur waarin u zich thuis voelt en waarin geleefd mag worden. Het interieur als perfecte toonzaal is definitief verleden tijd.