PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Flinke prijsverschillen verhuizing

De prijs van een verhuizing van dezelfde inboedel kan uiteen lopen van 337 euro tot 2313 euro. Het is daarom verstandig om prijzen en voorwaarden van verhuisbedrijven goed met elkaar te vergelijken en verschillende offertes op te vragen.

Dit blijkt uit een praktijkproef van de Consumentenbond. De onderzoekers vroegen 32 offertes aan bij Erkende Verhuizers en niet-erkende verhuisbedrijven voor de verhuizing uit een twee-onder-een-kapwoning in Westzaan naar een appartement in Katwijk. Erkende Verhuizers zijn vaak duurder dan niet-erkende, maar ook tussen Erkende Verhuizers kan het prijsverschil oplopen tot ruim 1200 euro. De Consumentenbond vermoedt dat de verschillen worden veroorzaakt doordat verhuisbedrijven een verschillende inschatting maken van de omvang van de inboedel. Dat varieert van 16 tot 45 m3 en van 60 tot 150 dozen. Uit een enquête onder leden van het Consumentenbondpanel blijkt dat ruim een derde weleens een verhuizer heeft ingeschakeld. Tachtig procent daarvan koos voor een Erkende Verhuizer. De prijs bleek voor weinig consumenten doorslaggevend.