Huizenbezitters afwachtend bij verkoop

Bijna een op de negen huiseigenaren wil zijn of haar woning binnen drie jaar verkopen, maar heeft het huis nog niet in de verkoop staan. Bij jonge gezinnen is dit bijna een kwart van de mensen. De meesten willen eerst zelf een andere woning vinden. Hoewel huiseigenaren wachten met het huis in de verkoop zetten, vinden ze het in de regel niet vervelend om een ongevraagd bod op het eigen huis te krijgen.

Dit blijkt uit een enquête van Jumba.nl, een open marktplaats voor koopwoningen. Woningbezitters blijken open te staan om benaderd te worden met een bod op het eigen huis. Zes van de tien respondenten stelt een onverwacht bod via een briefje in de brievenbus op prijs. Persoonlijk aanspreken (51 procent) of een bericht via Facebook (37 procent) scoren minder goed.

Een ongevraagd bod heeft een redelijke kan van slagen als het hoog genoeg is. Een vijfde van de huizenbezitters is bereid een bod te overwegen dat tussen de nul en tien procent boven de marktwaarde ligt. Is het bod tussen de tien en vijfentwintig procent hoger, dan is de helft van de huis eigenaren geïnteresseerd.

Vergelijk hier verschillende hypotheken.

Bron(nen):