PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Extreme hagelbui zorgt voor verliezen

De honderden miljoenen schade door extreme hagelbui van 23 juni 2016 in Noord-Brabant zorgden er mede voor dat schadeverzekeraars vorig jaar rode cijfers schreven. Zowel voor als na herverzekering was het resultaat onder nul.

Dat meldt het Verbond van Verzekeraars. De verzekerde schade van de hagelbui bedroeg ruim 500 miljoen euro, waarvan bijna 100 miljoen euro aan particuliere auto's, 200 miljoen aan woonhuizen en 200 miljoen bedrijfsschade, voornamelijk bij boeren. In Bergeijk had vrijwel elke woning en (buitenstaande) auto schade. Ongeveer de helft van de schade hebben de verzekeraars herverzekerd. Verzekeraars kregen daarnaast in 2016 ongeveer 40.000 claims door inbraken, 100.000 door branden, 300.000 door waterschades en een miljoen aan autoschade. Alles bij elkaar hebben verzekeraars voor circa 1,5 miljard aan schade hersteld aan huizen en auto's.

Autoverzekeringen zijn gemiddeld genomen verliesgevend voor verzekeraars door het grotere aantal aanrijdingen, duurdere reparaties en stijgende letselschadekosten.

Levensverzekeringen

Levensverzekeraars keerden 20 miljard euro uit aan de pensioenvoorziening van meer dan een miljoen klanten. De premie-inkomsten zijn vorig jaar gedaald met zeven procent door concurrentie van banken en pensioenfondsen. Hoewel de winst daalde was deze wel positief.

Bron: www.verzekeraars.nl